Her finder du energibesparelser i bygninger

Det giver ikke så meget mening for dig at skulle ledes i retning af bygninger, hvor der er energibesparelser, selvom du da måske kan få noget inspiration på den måde, for det skal mere handle om, hvor du kan kigge i din egen bygning – her den private – og forsøge at gøre nogle indsatser for at spare en del strøm.
Det er mange små ting, som man kan gøre, og det føles måske ikke af meget, men sammenlagt kan det gøre en del ting, og man skal så også lige vænne sig til at foretage disse ændringer, for det kan faktisk være ens livsstil, som man skal ændre på nogle områder, og noget er lettere end andet.
Derfor skal man måske starte i det små, og så kan man altid op- eller nedjustere, som man finder ud af, hvor man bedst kan ændre ens vaner.
Hvis man for eksempel har svært ved at gøre det på ét område, men hvor det er nemmere at gøre et andet sted, så kan man acceptere, at det ikke bliver til mere det første sted, mens man så øger indsatsen det andet sted, fordi man så ved, at man kan kompensere på den måde.

Energibesparelser i din bygning kan være mange ting

Som det første kan man indføre et energistyringssystem, som man aktivt bruger, så man lettere kan se, hvor meget energi man bruger forskellige steder, da det ikke blot er på elmåleren – og den er ikke lige så præcis som sådan et system her – som man kan aflæse, hvor meget energi, man bruger.
Nogle gange kan det som sådan ikke måles, men det kan ses og mærkes, og det skal man også tage med.
Det er alt fra, at man slukker strømmen, som man ikke bruger, så ting og sager ikke bare kører på strøm uden grund.
Man slukker også for vandet eller bruger ikke mere, end hvad der er behov for, så man sparer på vandet på den måde.
Alt efter den type, som man er, vil det være let eller svært at foretage disse ændringer, men det er som regel i starten, at det er mest svært.