Alt, hvad du behøver at vide om bilvinduer

Vi ved alle, at bilruder er lavet af glas, men vidste du, at det kan revne og gå i stykker uden varsel? Det skyldes, at ruden er limet fast til bilens ramme, hvilket gør den til en permanent bestanddel. Især forruden er limet hele vejen rundt om kanten af rammen med speciallim og sidder 100 % fast og 100 % tæt. Men hvorfor sker dette? Lad os undersøge, hvad der forårsager, at bilruder revner, og hvordan man kan forhindre det i at ske. 

Information taget fra Alt Autoglas.

Hvad forårsager revner i bilruder? 

Af uforklarlige årsager kan det i nogle få tilfælde ske, at ruden “springer” (ser helt ødelagt ud), hvilket kan skyldes spændinger, der har været i ruden eller en fabriksfejl i ruden. Det kan også udløses af et enkelt bump på vejen eller endda efter at en bilrude er blevet skiftet, men også flere år senere. 

Forebyggende foranstaltninger 

Den bedste måde at forebygge skader på din bilrude på er ved at passe ordentligt på din bil. Sørg for at få foretaget regelmæssige vedligeholdelseskontroller af dit køretøj, så potentielle problemer kan identificeres, før de bliver til mere alvorlige problemer. Undgå desuden at køre for tæt bag andre køretøjer, da vragrester kan forårsage splinter eller revner i din forrude, hvis du bliver ramt med høj hastighed. 

Få din rude repareret med det samme 

Hvis du opdager splinter eller revner i din forrude, skal du sørge for at gribe ind med det samme. Jo længere du venter med at reparere dem, jo større bliver de på grund af udsættelse for ekstreme temperaturer og trykændringer i bilen – hvilket kan føre til dyrere reparationer senere hen. Hvis det opdages tidligt nok, kan de fleste mindre flænger og revner nemt repareres uden at skulle udskifte hele forruden.