Rekruttering er processen med at identificere og tiltrække kvalificerede kandidater til et ledigt job. Det indebærer at finde potentielle kandidater, gennemgå deres ansøgninger og CV’er, gennemføre samtaler og i sidste ende træffe en beslutning om ansættelse.

Der er en række forskellige strategier, som virksomheder kan anvende, når de rekrutterer nye talenter. En af dem er at offentliggøre ledige stillinger på online jobportaler og karrieresider, hvor kandidater nemt kan finde og søge ledige stillinger. En anden strategi er at netværke med eksisterende medarbejdere eller kontakter i branchen for at identificere potentielle kandidater, der kan være interesserede i at blive ansat i virksomheden.

Ud over disse rekrutteringsstrategier kan virksomhederne også bruge forskellige værktøjer og teknikker til at tiltrække potentielle kandidaters opmærksomhed. Det kan f.eks. være at annoncere på sociale medieplatforme som Facebook eller Twitter, afholde informations- eller netværksarrangementer eller anvende programmer til anbefaling af medarbejdere.

Uanset hvilke rekrutteringsstrategier du vælger at bruge, er det vigtigt at holde sig ajour med tendenserne på jobmarkedet og forblive opmærksom på ændringer i din branche. På den måde kan du identificere de mest kvalificerede kandidater og træffe stærkere ansættelsesbeslutninger, som vil hjælpe din virksomhed til at få succes på lang sigt.

Ved afskedigelse af en medarbejder er det vigtigt, at dette gøres ordentligt. En afskedigelse er oftest en stor forandring for medarbejderen, og derfor er det vigtigt, at den afskedige medarbejder kommer godt videre, og det kan et outplacement forløb hjælpe med. Ønsker du at høre mere om, hvordan man bedst muligt sikrer sig, at ens medarbejder kommer ordentligt videre, så kan du læse mere via Hald HRconsulting.