Lakrids er en sød urt, der i århundreder har været brugt som smagsgiver og medicin. Roden af planten er den del, der oftest bruges, selv om bladene og blomsterne også kan bruges. Lakridssmagen er meget karakteristisk, og den bruges ofte til at give smag til slik, cigaretter og alkohol. Lakridser anvendes også i traditionel kinesisk medicin, og nyere forskning har vist, at de potentielt har nogle sundhedsmæssige fordele. Det er f.eks. blevet påvist, at lakrids kan hjælpe med at reducere inflammation, bekæmpe bakterier og virus og endda beskytte mod kræft. Selv om de ofte forbindes med slik, er det vigtigt at bemærke, at lakrids i sig selv har et meget lavt sukkerindhold. Det meste af sødmen kommer fra tilsat sukker eller andre sødemidler. Det er dog vigtigt at bemærke, at lakrids skal indtages med måde, da de kan have visse bivirkninger, hvis de spises i store mængder. Ikke desto mindre er lakrids en fascinerende sød lækkerbisken med en lang historie og en række potentielle sundhedsmæssige fordele.